22.12.2017
Täna-homme varub enamus peresid jõuludeks toitu. Eurobaromeetri uurimuse järgi raisatakse Eestis aastas inimese kohta 265 kilo toitu, mis on Euroopas neljas koht*.
Algatuse Kingi Targalt eestvedaja Katrin Pärgmäe sõnul on jõulud oluliselt mõnusamad, kui toidukoguseid planeerides olla realistlik, veeta rohkem aega õues ning süüa kvaliteetset toitu. “Kui on näha, et eelmisel aastal jäi jõulude ajal suur kogus toitu üle, siis võib sel korral julgelt koguseid vähendada ja pöörata tähelepanu sellele, et toit oleks kodumaine ning puhas. Osa meie toidust tuleb arengumaadest, kus on puudus nii põllumaast kui veest. Toidu raiskamine hävitab loodusvarasid nagu vesi ja põllumaa, tekitab tarbetut prügi ning aitab kaasa kliimamuutuste tekkele.”
Kingi Targalt kogus kokku nipid, kuidas jõulude ajal vähem toitu raisata.
Poes
Koju jõudes
Lauas
Jäägid
Kingi Targalt algatuse eesmärk on vähendada jõulude ökoloogilist jalajälge ning pakkuda lahendusi neile, kes on väsinud lõputust poodlemisest ning soovivad teha teadlikke kingivalikuid.
* Eurobaromeetri uuring arvestab toidu raiskamist kogu toiduahelas – tootmisel, poodides, kodudes ja söögikohtades.
Lisainfo:
Katrin Pärgmäe / Kommunikatsioonijuht
katrin@terveilm.ee / +372 56623823
Kommentaarid